Min sidste vilje

MIN SIDSTE VILJE

Gennem livet oplever vi dødsfald, begravelser og bisættelser, ser sørgende efterladte og deltager i mindehøjtideligheder – og gør os vel også tanker om vores egne ønsker om vores farvel til livet. Men deler vi tankerne med vores nærmeste?

Desværre ikke altid … for selvom det er en rigtig god beslutning at få taget stilling, så kan døden være svær at tale om. Derfor er her vores varmeste opfordring til at overveje “Min sidste vilje”:  Et smukt sted at tage stilling, samle dine personlige ønsker, sikre dine pårørende ro til at tage en smuk og værdig afsked – og samtidig også et smukt sted, at sende en sidste hilsen og et farvel til livet.

“Min sidste vilje” er et lille hæfte, som findes både i en trykt version og i en digitalt udgave. Hæftet har til opgave at hjælpe pårørende med at opfylde den afdødes sidste ønsker, og kan i mange tilfæde bringe lidt ro til en ellers udfordrende tid.

Den digitale Min Sidste Vilje kan downloades helt gratis og helt uforpligtende. Hvad enten du udfylder “Min Sidste Vilje” elektronisk eller som fysisk hæfte, kommer du omkring alle de praktiske og personlige spørgsmål, der opstår i forbindelse med et dødsfald – og du får redskaber til at tage stilling og hjælpe de efterladte med at skabe de smukkeste rammer om det sidste farvel. Uden forvirring og forhastede beslutninger truffet midt i sorgen og den svære situation.

Sådan udfylder du “Min Sidste Vilje”:

  1. Du downloader dokumentet, der passer til dit område i højre side af denne artikel.
  2. Du udskriver dokumentet. Dette kan du gøre hjemme eller vi kan udlevere et eksemplar til dig i forretningen.
  3. Efterfølgende skal du udfylde dokumentet, herunder alle de relevante felter. Dette kan du gøre hjemme i fred og ro, alene eller sammen med andre.
  4. Når du er færdig med at udfylde “Min Sidste Vilje” kan du vælge at opbevare hjemme eller hos os. Blot du husker at nævne “Min sidste vilje” for dine nærmeste.

Ved at udfylde “Min Sidste Vilje” hjælper man ikke kun sig selv, men også sine pårørende der står midt i den svære situation og skal træffe beslutninger i forbindelse med en begravelse eller bisættelse.

Du skal blot huske, at “Min Sidste Vilje” ikke er juridisk bindende, men kun en måde at få indflydelse på din egen begravelse og en måde at hjælpe dine pårørende med de mange svære valg. De fleste pårørende ønsker nemlig at efterkomme den afdødes ønsker når de skal arrangere begravelsen, hvilket i mange tilfælde bliver nemmere med “Min Sidste Vilje”.

Har du brug for hjælp, kan du rette henvendelse til os og få rådgivning, både i butikken eller over telefonen – Du kan udfylde hæftet med eller uden vores medvirken.

Kontakt os gerne på 75 56 57 00 for uddybende information eller en personlig aftale.

Har du brug for yderligere information, kan du også besøge Landsforeningen Liv & Døds hjemmeside. Find den her.