SPREDNING AF ASKE

Over åbent hav, fjord eller bugt

Askespredning Praktisk Information

Det er ikke en mulighed for alle

For at kunne få ens aske spredt ud over havet, skal den afdøde have tilkendegivet et ønske herom.
Dvs. at den afdøde skal have skrevet dette på et stykke papir med navn, adresse og cpr nr. samt underskrift og dato på underskrift. Dette krav om at den afdøde selv skriftelig har ønsket at få asken spredt ud over åben hav, kan kun fraviges hvis begravelsesmyndighed vurderer, at der ikke er tvivl om at dette var afdødes ønske.

Havet, fjorden eller bugten

Det er kun tilladt at sprede asken ud over åbent hav, fjord eller bugt, og dette skal foregå fra skib eller båd mindst 200 meter fra land. Det er ikke tilladt at gøre det i en sø eller skov. Du kan evt. læse mere om loven og regler på borger.dk(direkte link åbner i ny fane).

Hvordan kan askespredning forgå

Det er oftest de efterladte, der sørger for selve spredningen af asken over åben hav, men en bedemand kan også gøre dette. Det skal forgå på en sådan måde, at det ikke vækker opsigt og det er ikke tilladt at sænke selve urnen ned i vandet.

Rose ifm. spredning af aske i havet

Båd Eller Skib

Lille båd(2-4 deltagere)

 

Leje af båd

Leje af skipper

Benzin / Diesel

Leje af redningsveste

Priser fra

750 kr.

Den sidste sejltur (6-20 pers.)

 

Leje af større skib (min. 3 timer)

Leje af skipper

Benzin / Diesel

Leje af redningsvester

Præst/Bedemand

Mindre forplejning/andretning

Blomster

Priser fra

7500 kr.

Ceremoni til havs(6-10 pers.)

 

Leje af større båd

Leje af skipper

Benzin / Diesel

Leje af redningsveste

Præst/Bedemand

Blomster

Priser fra

3000 kr.

Askespredning med Bedemand Paulsen

Hvis afdøde skriftligt har udtrykt ønske om at få sin aske spredt over åbent hav, større fjorde eller bugte, kan vi hos Bedemand Paulsen hjælpe med at indfri dette ønske. Vi kan hjælpe med leje af båd eller skib og skipper, samt blomster og forplejning. Vi kan afholde ceremonier ude på vandet med op til 20 deltagere. Som det fremgår ovenfor, har vi 3 løsninger for spredning af aske på åbent vand, men I er naturligvis altid velkommen til at ringe til os på +45 75 56 57 00 og drøfte afdødes ønsker med os, så vil vi hjælpe med at rådgive jer.

I bestemmer selv, om I selv vil sprede afdødes aske, eller om vi skal gøre det som en del af det ceremonielle ritual. Asken spredes selvfølgelig præcist, som afdøde har ønsket det, så længe forholdene og lovgivningen tillader dette. På den måde efterkommes afdødes ønsker. Efter ceremonien skal urnen destrueres. Igen kan I enten overlade urnen til os eller selv indlevere den. Indlevering kan bl.a. ske på genbrugspladsen. Hvis I har spørgsmål til noget, vi ikke har forklaret her på siden, kan I altid ringe til os eller skrive en mail på kontakt@bedemandpaulsen.dk, så vil vi besvare de spørgsmål, I måtte have. Vi kan også rådgive jer ift. mulighederne for askespredning.

Bedemanden Hjælper Også Med

  • Rustvognskørsel
  • Udbringning af urne
  • Blomster
  • Assistance
  • Kister
  • Urner

TIL
ASKE

Begravelse ved ANDRE KULTURER OG RELIGIONER

Det siger vores kunder

Tusind tak for den store hjælp med Birgers begravelse. Kisten var så flot pyntet. Og al den hjælp og støtte, som du giver, er en stor hjælp … det var det også ved Lars’ begravelse. Jeg kan kun anbefale dig til andre.

Bedemand og bedemandens opgaver

“Det var rigtig fint, at vi bad fadervor, da vi havde lagt Polle i kisten, da mine drenge ikke er særlig vilde med at synge. Jeg kan godt lide at synge, en bryder mig ikke om traditionen med at synge ud – og jeg synes, at du har fornemmelse for, hvad der passer ind i den familie, som du skal tage vare på. Og den dag var det vores familie – og jeg er så taknemmelig for den måde, det hele blev ordnet på.”

“Du sørgede for alt omkring bisættelsen var lige, som vi ønskede. Dermed blev en ekstrem svær dag og tid samtidig fin og mindeværdig.”
Birthe Nielsen, Kolding

Din vejledning, empati og støtte går på alle måder ud over, hvad der professionelt kan forventes. Du var en uvurderlig hjælp. Hele vejen igennem forløbet var du på toppen af selv den mindste detalje. Du fulgte løbende op på situationen, og jeg vidste, at jeg trygt kunne stole på, at intet var overset. Jeg satte uådelig stor pris på vores samtaler.

Ja tak, til Tryghed og Nærvær

Kontakt Bedemand Paulsen, hvis du er interasseret i askespredming

Ring til os på

Tlf: 75 56 57 00